Poolbygge

TERRASS-

& POOLBYGGE

En lång resa med många val.

Allt började med några bärbuskar, äppelträd och en idé...

Juni 2019. Jag ville ha en liten nätt pool nära bostadshuset med några sittplatser runtomkring. Efter konsultation av erfarna poolbyggare och grävare blev jag avrådd till detta lilla mått. "nej, nej man måste kunna sitta många kring poolen". Jag lyssnade och det blev ca 40 kvm gjuten betongterrass med anlutning från köket, pool 2.5x6 meter samt trädäck (kiselbaserat trä som grånar så vackert) på ca 80 kvm. Vindskydd längs poolens långsida med teknikrum/dusch. 


Jag älskar att renovera och bygga. Man ser hur miljön kan förädlas och jag kan bara inte låta bli. Till mina hantverkares huvudbry skissar jag bara upp på ett ungefär och förändrar efterhand som bygget utvecklas. Etapp 1, 2 och 3 är nu klart.


Etapp 4 blir tak på vindskyddet som även ska putsas/vitmålas. Och kanske en pergola på terrassen för rumskänsla och ett utekök med grill, vask/vatten (troligen etapp 5!). Allt går att använda nu även om den finishen inte är klar.

Etapp 4 har under 2020/2021 helt färdigställts med ny färgskala på fönster, snickerier, puts och grund. Ny terrassdörr och ett par nya fönster, renovering av de gamla fönsterna, utebelysning samt nya plåtarbeten i aluzink.


Poolområdet också ramats in med häckar och träd samt gårdsplanen gränsats av med nya häckar och en stor sittplats i kvällssol.